EFN Börslunch 2018-03-23


Deltagare:
Jesper norberg EFN

Matilda Karlsson EFN

Jörgen Madsen Lindemann VD MTG

Anders Jensen VD Nordic Entertainment

Agneta Jönsson

Maria Landeborn


Rubriker:

MTG splittas upp i 2 bolag


 

Matilda Karlsson – EFN:
-“Välkomen till börslunch. MTG splittras. Kappahl rapporterar. Och Dropbox noteras idag och med oss idag har vi Agneta Jönsson och Maria Landeborn”

Jesper norberg – EFN
-“Ursäkta jag avbröt där MTG meddelar idag att man delar upp bolaget i 2 verksamheter. Det är MTG huvudsakligen E-sporten och Nordic Entertainment som bl a består av TV verksamheten och för att ge lite mer klartecken i det här så har vi nu med oss Jörgen Madsen som blir VD för MTG och Anders Jensen som blir VD för Nordic Entertainment. Jörgen jag tänkte börja ställa en fråga till dig. Det har spekulerats en hel del i marknaden om en sån här uppdelning under en ganska lång tid. Varför sker det nu?”

Jörgen Madsen Lindemann VD MTG
-“Det sker nu för det vi långt Och det som vi gör nu … …… ……. …… och en del av vår transmission”

Matilda Karlsson – EFN:
-“Du blir nu VD för Nordic Entertainment och det uppfattas inte lika spännande som MTG Hur ser du på möjligheterna för bolaget på marknaden?”

Anders Jensen Nordic Entertainment
-“Ja, så jag ser ju det inte riktigt på det sättet kanske. Jag tycker vi har byggt upp en fantastiskt spännande verksamhet i Nordic Entertainment under de senare åren. Och jag får ju höra benämningar som gammel TV och traditionella plattformar osv. Jag tycker det är lite missvisande det är ju faktiskt så att vi befinner oss på en digital transformation där vi ligger i absolut framkant. Vi har ca 20% digitala intäckter redan idag, viaplay, viafree som växer och går som tåget. Och vi kommer att fortsätta investera tungt nu i de här tillväxt möjligheterna. Vi får nu en möjlighet med en väldigt stark kassa och en stark nordisk position att lägga oss i framkant. Så det är ju alltså en utomordentlig spännande verksamhet som innehåller inte bara TV verksamheter och digitala verksamhetermen också den kreativa motorn i våra studios och nu också splay som kommer att ingå i norden.”

Jesper norberg – EFN
-“En följdfråga på det Anders om det här investeringsbehovet kan du berätta lite mer om vad du ser som störst behov för att stärka er konkurrenskraft. Var någonstans i vilka områden?”

Anders Jensen Nordic Entertainment
-“Jag tror det handlar väldigt mycket om att elda på. Vi ser ju att originaldrama i viaply gör positiva saker och gör skillnad för oss och vi har en pipeline med många högkvalitativa produktioner som kommer de kommande 2-3 åren. Där ser jag nu en möjlighet att öka de investeringarna och ligga ännu mer i framkant. Jag ser också ytterligare jligheter att ta ett kliv på den tekniska innovationen för både viaplay och viafree plattformar. Men jag ser också möjligheter att göra organiska investeringar i våra TV-boxar för att portera annonsmarknaden. Vi investerar nästa 400 miljoner nu för licenser för våra radiostationer i Sverige som växer. Som också går väldigt bra. Så jag ser flera olika goda möjligheter att få avkastning på den kassa vi har.”

Jesper norberg – EFN
-“Jag tror att Agneta har en fråga till Jörgen också?”