Det driver H&M kursuppgång

Om mönstret från i fjol står sig, där Stefan Persson köpte H&M-aktier för motsvarande den aktieutdelning han då fick, väntas köpaktiviteten snart vara över för den här gången enligt Morgan Stanley.

H&M:s kursuppgång de senaste veckorna har huvudsakligen drivits av de aktieköp som bolagets huvudägare Stefan Persson gjort. Om mönstret från i fjol står sig, där Stefan Persson köpte H&M-aktier för motsvarande den aktieutdelning han då fick, väntas köpaktiviteten snart vara över för den här gången.

Utländska spelbolag kommer att via IP-adresser blockeras från att verka på den norska bettingmarknaden.

STOCKHOLM (Direkt) Utländska spelbolag kommer att via IP-adresser blockeras från att verka på den norska bettingmarknaden.

Det kommer det norska Stortinget snart att besluta om, rapporterar den norska tidningen VG.no.

Formellt kommer åtgärder att klubbas igenom den 7 maj. Åtgärderna, som även omfattar utökade befogenheter för myndigheten Lotteritilsynet, görs enligt partierna bakom förslaget för att skydda det norska spelmonopolet och för att göra det svårare för utländska spelbolag.

Enligt förslagen ska Statens pensjonsfond utland, det som brukar kallas Oljefonden, förbjudas att äga aktier i utländska spelbolag.

Audi E-tron quattro kommer efter sommaren

När Audi ger sig in i elbilssegmentet så är det för att bli ledande – första seriebilen i världen med 150 kW-laddning.

Det är snart tio år sedan som Tesla lanserade sin Model S och de har fått regera helt ostört i segmentet med premiumelbilar. Efter sommaren kommer Audis utmanare E-tron quattro, men enligt tillverkaren handlar inte deras insteg på elbilsmarknaden enbart om en modell. Nej, här är det ett helt el-ekosystem som sjösätts. En stor dragare är att bilen blir den första seriemodellen som klarar av 150 kW-laddning.

Finland startar upphandling

Finland planerar att öppna budgivningen för att köpa in nya stridsflygplan i denna veckan. Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till finska MTV.

Stentuff e-handel

Jesper Brodin VD IKEA
-“Billig korv, värmeljus och servetter. Trots trängsel i kassorna återkommer kunderna till Ikeavaruhusen. Men i en mer digital värld står IKEA inför utmaningar – hemleveranser kan bli en avgörande faktor för möbeljätten”

-“Onlinedelen hos Ikea kan växa från dagens 5 procent till 20–50 procent på bara fem år. “